Foam Paul Huf Award 2016 voor Daisuke Yokota

Untitled, 2015. From the series Tatatine. © Daisuke Yokota / Courtesy G/P Gallery

Net als het voorgaande jaar gaat de Foam Paul Huf Award 2016 voor jong internationaal fotografietalent (tot 35 jaar) naar een Japanner. De jury koos Daisuke Yokota (1983) uit een kleine honderd genomineerden afkomstig uit bijna dertig landen voor zijn “onmiskenbare eigen beeldtaal”.

Yokota, volgens juryvoorzitter Simon Baker “een van de meest vernieuwende en experimentele jonge fotografen van dit moment”, wint zodoende een geldprijs van 20.000 euro plus een expositie in Foam in het najaar. Dit jaar werd de Foam Paul Huf Award, vernoemd naar een van Nederlands beroemdste fotografen aller tijden, voor de tiende maal uitgereikt.

Lees ook:Foam Paul Huf Award 2018 naar Daniel Shea
Lees ook:Foam Paul Huf Award voor Daniel Gordon
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2013 voor Onorato & Krebs
Lees ook:Romain Mader wint Foam Paul Huf Award 2017
Lees ook:Foam Paul Huf Award naar Alex Prager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.