Max van Son wint SWPA Netherlands National Award

Max van Son – Winner Netherlands National Awards 2016 Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards, kortweg SWPA, zijn in sneltreinvaart uitgegroeid tot de grootste fotowedstrijd ter wereld. Beroepsfotografen, amateurs, jongeren… zowat iedereen kan meedoen in een eigen categorie. Dat leverde dit jaar meer dan 230.000 inzendingen op uit 186 landen. Ook in Nederland zitten de Sony World Photography Awards in de lift, met ruim een verdubbeling van het aantal inzendingen ten opzichte van 2015.

Net als diverse andere landen kent Nederland een eigen National Award. Die werd dit jaar gewonnen door de Amsterdamse architect en fotograaf Max van Son. Hij maakte zijn winnende foto in de duinen van Noord-Holland, waar tegen de avondschemering twee vossen aan het vechten waren. Max, die overigens in één moeite door ook de derde plaats veroverde (de tweede prijs ging naar Carina Dumais), wint een Sony A7 II plus een ereplaats in het Sony World Photography Awards-boek én op de gelijknamige tentoonstelling. Eind april wordt bekend wie zich met de felbegeerde titel ‘Fotograaf van het jaar 2016′ mag tooien.

Lees ook:Wie is/wordt de beste fotograaf van Nederland?
Lees ook:Mirella Lukens wint National Award bij SWPA
Lees ook:Nationale en Open Competition winnaars SWPA 2017
Lees ook:Nederlander Roderik Henderson genomineerd voor Sony World Photography Award
Lees ook:Sony World Photography Awards 2012 uitgereikt

2 reacties op “Max van Son wint SWPA Netherlands National Award

  1. Ed

    Super foto moet je wel veel geluk hebben, dat toevallig die vossen daar samen zijn. in de schemering.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.