Publieksprijs Pride Photo Award naar Muslim Pride

Muslim Pride. © Mariam Magsi

Muslim Pride van de Pakistaanse fotograaf Mariam Magsi is uitgeroepen tot de publiekswinnaar van Pride Photo Award 2015. Van de bijna 24.000 bezoekers aan de expositie koos bijna één op de vijf stemmers voor deze veelzeggende uitbeelding van damesliefde achter de boerka’s. Een duidelijke boodschap richting de politieke en religieuze leiders van deze wereld, aldus bestuursvoorzitter Margriet van der Linden: “Het is niet aan jullie om te bepalen van wie we wel of niet mogen houden. Handen af van de liefde!”

Of die politieke en met name religieuze leiders een boodschap aan die boodschap zullen hebben, lijkt een legitieme vraag. Kenmerkend voor het fenomeen religie is immers dat men een hogere autoriteit achter de hand heeft (of althans denkt te hebben), die elke discussie bij voorbaat – vaak letterlijk – doodslaat. Gezien haar eigen achtergrond zou Margriet van der Linden dat toch moeten weten… Wat niet wegneemt dat elk scheurtje in het gewapend beton dat fundamentalisme heet er één is, dus petje af voor Mariam Magsi én haar moedige modellen.

Lees ook:Pride Photo Award naar Marika Puicher
Lees ook:Winnende foto’s World Press Photo in Naarden
Lees ook:Cindy Aquino wint Pride Photo Award 2013
Lees ook:Foto Istanbul Gay Pride wint Pride Photo Award
Lees ook:Pride Photo Award naar Parisa Taghizadeh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.