Foam Paul Huf Award voor Daniel Gordon

Portrait with Blue Hair, 2013.  © Daniel Gordon. Courtesy of the artist and Wallspace, New York

De Foam Paul Huf Award 2014 is zojuist gewonnen door de Amerikaan Daniel Gordon. Daniel Gordon (Boston 1980) werd door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar vanwege zijn 3D-collages op basis van op internet ‘gevonden’ beeldmateriaal, die hij vervolgens weer zelf fotografeert. Het resultaat is veelkleurig, surrealistisch en hoogst origineel. De jury was dit keer sowieso erg te spreken over de hoge kwaliteit van de inzendingen.

De winnaar van deze aanmoedigingsprijs voor jonge fotografen onder de 35 bestaat uit een geldprijs van 20.000 euro plus een expositie in Foam. Eerdere winnaars van de Foam Paul Huf Award waren onder anderen Taiyo Onorato en Nico Krebs (die binnenkort in Foam zijn te zien) en Alex Prager. In het zojuist ontvangen persbericht verklaart de gelukkige winnaar van de editie 2014 helemaal ondersteboven en erg blij te zijn: “Ik kijk er enorm naar uit om mijn werk te exposeren in Amsterdam.” Een voorproefje kun je alvast hier vinden.

Lees ook:Foam Paul Huf Award 2013 voor Onorato & Krebs
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2018 naar Daniel Shea
Lees ook:Winnaar Foam Paul Huf Award exposeert
Lees ook:Foam Paul Huf Award naar Alex Prager
Lees ook:Alex Prager e.a. in Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.