Back to the Future in Foam

Stepping Stone Falls, 2016 (Triptych). © Matthew Brandt / Courtesy Yossi Milo Gallery New York

Met de tentoonstelling Back to the Future. The 19th Century in the 21th Century stapt fotografiemuseum Foam het nieuwe jaar binnen. Onder deze vlag wordt het werk vertoond van hedendaagse kunstenaars die methoden, thema’s en technieken toepassen die teruggrijpen op de begintijd van de fotografie, toen allerlei experimenten aan de orde van de dag waren. Zodoende ontstaat een dialoog tussen toen en nu. Tot de 25 exposanten uit binnen- en buitenland behoren onder anderen Anna Atkins (UK), Matthew Brandt (US), Thomas Hauser (FR) en Simon van Til (NL).

Back to the Future is van 19 januari tot en met 28 maart te bezoeken in Foam. Later dit jaar verhuist de tentoonstelling naar C/O Berlijn, in samenwerking waarmee de expositie is opgezet. Het museum aan de Amsterdamse Keizersgracht is dagelijks geopend van 10 tot 6, en op donderdag en vrijdag van 10 tot 9.

Lees ook:Mader en Moshammer in Foam
Lees ook:Foam Magazine presenteert Talent 2011
Lees ook:Foam trok in 2017 zo’n 210.000 bezoekers
Lees ook:Foam in Van Loon IV: Second Skin
Lees ook:Foam en Fotomuseum Den Haag populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.