Mader en Moshammer in Foam

Bientôt (Soon), uit de serie Ekaterina, 2012. © Romain Mader

Wie het Sinterklaas- én Piet-gedoe wil ontvluchten, kan onder meer terecht in fotografiemuseum Foam in Amsterdam, waar naast de solotentoonstelling van Anouk Kruithof en het retrospectief van André Kertész tot na de jaarwisseling ook werk van Romain Mader en Stefanie Moshammer is te zien. Romain Mader won eerder dit jaar de Foam Paul Huf Award met zijn serie Ekaterina, waarin hij op een humoristisch manier de internationale bruidenmarkt (ook een vorm van slavernij) én zichzelf becommentarieert. Onder de titel The Following is a True Story is er nu ook ander werk van zijn hand te zien. Stefanie Moshammer was de eerste winnaar van het Florentine Riem Vis Stipendium, en haar nieuwe serie Tomorrow of Yesterday hangt nu in Foam 3h. En over ‘tomorrow‘ gesproken: begin volgend jaar gaan hedendaagse fotografen in dialoog met hun negentiende-eeuwse voorzaten onder de noemer Back to the Future.

Lees ook:Florentine Riem Vis Stipendium voor Stefanie Moshammer
Lees ook:Romain Mader wint Foam Paul Huf Award 2017
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2018 naar Daniel Shea
Lees ook:Foam Magazine presenteert Talent 2011
Lees ook:Foam Talent 2016 op tournee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.