Foam zoekt gidsen die gebarentaal beheersen

Blinde fotografen… het klinkt onwaarschijnlijk, maar ze zijn er – net als er dove componisten zijn. Tegen dove of slechthorende fotografen is natuurlijk al helemaal niets te bedenken, en dat geldt minstens zo goed voor dove of slechthorende fotografieliefhebbers. Toch komen die er in musea vaak bekaaid af – denk aan rondleidingen en audiotours, zoals bij de Genesis-tentoonstelling van Sebastião Salgado.

Gediplomeerden opleiding gids NGT, 2016. © Foam

Fotografiemuseum Foam was een van de initiatiefnemers van het project Musea in Gebaren, waarbij doven en slechthorenden worden opgeleid tot museumgids of museumdocent, zodat ook rondleidingen en workshops in gebarentaal kunnen worden aangeboden aan de doelgroep. Na een succesvolle start in Amsterdam krijgt dit project nu een landelijk vervolg. Hou je van kunst en cultuur, beheers je gebarentaal, ben je niet ouder dan 30 en voel je je aangesproken? Dan kun je je hier aanmelden voor het trainingsprogramma Museumgids Nederlandse Gebarentaal. De kosten bedragen 75 euro.

Foam organiseert iedere eerste donderdag van de maand een speciale rondleiding voor doven/slechthorenden.

Lees ook:Amsterdam Vertelt, in woord én in beeld
Lees ook:Club Foam voor fanatieke fotofans
Lees ook:Jimmy Nelson – ONLY NEW
Lees ook:Instagallery in teken van Beauty of Advertising
Lees ook:Amateurfotografen aan de slag in musea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.