Jong Afrikaans talent in Foam 3h

Kabangu, 2016. © Osborne Macharia

In Foam is vanaf 19 mei tot en met 16 juli werk te zien van een drietal jonge Afrikaanse fotografen uit Kenia en Nigeria: Mũchiri Njenga (1985), Osborne Macharia (1986) en Kadara Enyeasi (1994). Omdat ze alle drie zijn verbonden aan de non-profitorganisatie African Artists’ Foundation (AAF) is de titel van de expositie Foam X African Artists’ Foundation. In het tentoongestelde werk komen verleden, heden en toekomst en feit en fictie samen: werkelijkheid en fantasie lopen door elkaar, zoals in het afgebeelde portret van een lid van een niet-bestaande Keniaanse stam. Behalve foto’s is ook film te zien. De expositie maakt deel uit van een drieluik met lokale kunst-scenes in andere culturen. Het museum aan de Amsterdamse Keizersgracht is dagelijks geopend van 10 tot 6 en op donderdag en vrijdag van 10 tot 9.

Lees ook:Winnaar Paul Huf Award in Foam
Lees ook:Foam Talent Call 2018
Lees ook:Cor Jaring-tentoonstellingen officieel geopend
Lees ook:Foam For You
Lees ook:Fashion blog in Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.