Ren Hang – Naked/Nude

Untitled, 2016. © Ren Hang / Courtesy Stieglitz19

In Foam 3h is van 27 januari tot en met 12 maart werk te zien van de jonge Chinese fotokunstenaar Ren Hang (1987). Naakte jongvolwassenen, even mooi als onbeschaamd, spelen in zijn werk de hoofdrol. De props, variërend van bloesem en appels tot pauwen en slangen, verlenen het beeld een zowel poëtisch als absurdistisch accent. Met de uitgebalanceerde en vaak expliciete poses wil Hang taboes rond het menselijk lichaam en seksualiteit doorbreken, met en passant een knipoog naar het heersende schoonheidsideaal. Dit heeft hem, naast een grote bekendheid en veel succes, ook al diverse aanvaringen met de autoriteiten opgeleverd. Het gebruik van een goedkope camera met hard direct flitslicht geeft het geheel een nonchalante draai.

De tentoonstelling is georganiseerd door Foam in samenwerking met galerie Stieglitz19. Het fotomuseum aan de Amsterdamse Keizersgracht is dagelijks open van 10 tot 6, en op donderdag en vrijdag van 10 tot 9.

Naschrift (27 februari): zojuist werd bekend dat Ren Hang een paar dagen geleden is overleden, een maand voordat hij dertig zou worden. Het lijkt erop dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Wat kun je hier meer van zeggen dan: dieptriest? Bij Foam gaat de informatie over de expositie vergezeld van de volgende mededeling:

“Vandaag heeft ons het verdrietige nieuws bereikt dat Ren Hang op jonge leeftijd is overleden. Het is voor Foam een grote eer om het uitzonderlijke werk van Ren Hang nog tot 12 maart 2017 te tonen in Foam 3h. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en vrienden.”

Lees ook:Recorddrukte bij fotomuseum Foam
Lees ook:Foam Talent Call 2018
Lees ook:Foam Paul Huf Award voor Daniel Gordon
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2016 voor Daisuke Yokota
Lees ook:Tentoonstelling Juliana op Soestdijk verlengd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.