Ren Hang – Naked/Nude

Untitled, 2016. © Ren Hang / Courtesy Stieglitz19

Untitled, 2016. © Ren Hang / Courtesy Stieglitz19

In Foam 3h is van 27 januari tot en met 12 maart werk te zien van de jonge Chinese fotokunstenaar Ren Hang (1987). Naakte jongvolwassenen, even mooi als onbeschaamd, spelen in zijn werk de hoofdrol. De props, variërend van bloesem en appels tot pauwen en slangen, verlenen het beeld een zowel poëtisch als absurdistisch accent. Met de uitgebalanceerde en vaak expliciete poses wil Hang taboes rond het menselijk lichaam en seksualiteit doorbreken, met en passant een knipoog naar het heersende schoonheidsideaal. Dit heeft hem, naast een grote bekendheid en veel succes, ook al diverse aanvaringen met de autoriteiten opgeleverd. Het gebruik van een goedkope camera met hard direct flitslicht geeft het geheel een nonchalante draai.

De tentoonstelling is georganiseerd door Foam in samenwerking met galerie Stieglitz19. Het fotomuseum aan de Amsterdamse Keizersgracht is dagelijks open van 10 tot 6, en op donderdag en vrijdag van 10 tot 9.

Lees ook:Met Foam naar Parijs, met Thijs naar Canada
Lees ook:Club Foam voor fanatieke fotofans
Lees ook:Foam Magazine Talents 2014 bekend
Lees ook:Gallery Vassie viert twaalfde verjaardag
Lees ook:Foam opent filiaal bij Museumplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.