Withoos meets Withoos

Hans Withoos – Fish still life in Delft Blue. Courtesy Eduard Planting Gallery

Fotograaf Hans Withoos (1962) is een verre verwant van de schilder Matthias Withoos (1627-1703). De eerste verdiende zijn sporen met zowel commercieel als autonoom werk, geflankeerd door dansfotografie en werk voor de stichting Orange Babies. De tweede is vooral bekend vanwege zijn landschappen en stadsgezichten. Withoos junior combineerde voor zijn nieuwe fotoserie Withoos meets Withoos schilderijen van zijn voorzaat met eigentijds fotografisch beeld. Het resultaat, laag over laag opgebouwd, mag zowel verfrissend als vervreemdend worden genoemd – oude schilderkunst met een nieuwe dimensie.

Withoos meets Withoos – photographs by Hans Withoos is van 12 november tot en met 7 januari te zien bij Eduard Planting Gallery aan de Eerste Bloemdwarsstraat in Amsterdam. De openingstijden zijn woensdag t/m zaterdag van één tot zes. Ook zal het werk te zien zijn op de kunstbeurs PAN Amsterdam, van 20 tot 27 november.

Lees ook:Hans Withoos – The New Romantics
Lees ook:Withoos meets Withoos in Westfries Museum
Lees ook:Foto Hans Withoos wint internationale fotoprijs
Lees ook:Hans Withoos – Nocturnal Delight
Lees ook:Micky Hoogendijk exposeert op KunstRAI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.