Fotografische tijdreis op Amsterdam 1900

Beeld: Stadsarchief Amsterdam

Rond 1900 was Amsterdam sterk aan het veranderen. Er werd gesloopt en gebouwd, van het Centraal Station tot hele nieuwe woonwijken, haven en industrie groeiden en in het centrum reed opeens de elektrische tram. Wie benieuwd is hoe het Amsterdam dat Nescio beschreef er werkelijk uitzag, kan terecht in het Stadsarchief Amsterdam. Van 14 oktober tot en met 5 februari is daar de tentoonstelling Amsterdam 1900 te zien, met 300 foto’s van George Hendrik Breitner, Jacob Olie en Bernard Eilers plus minder bekende tijdgenoten. Niet alleen stadsgezichten, maar ook beelden uit het dagelijks leven, waarin de amateurfotografie en de snapshot eveneens in opkomst waren.

Het Stadsarchief aan de Vijzelstraat is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10 tot 5, en op zaterdag en zondag van 12 tot 5. Bij de tentoonstelling verschijnt ook een boek. En wie ook fysiek a trip down memory lane wil maken, kan elke zondagmiddag (m.u.v. 25 dec./1 jan.) deelnemen aan een stadswandeling langs de plekken waar de foto’s op de tentoonstelling gemaakt zijn.

Lees ook:Amsterdam in WO II
Lees ook:Foam Magazine presenteert Talent 2011
Lees ook:Foam houdt najaarsopruiming
Lees ook:David Bowie door Brian Duffy
Lees ook:Dubbelexpositie in Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.