Nieuwe tentoonstellingen in Nederlands Fotomuseum

Foto’s: Toon Michiels

Rotterdam is een wereldstad, en het Nederlands Fotomuseum onderschrijft dat met diverse grensoverschrijdende tentoonstellingen. Van 24 januari tot en met 1 mei is American Neon Signs by Day & Night van de vorig jaar overleden kunstenaar Toon Michiels te zien. In de jaren zeventig reisde Michiels diverse malen per auto door de Verenigde Staten, en legde daarbij de neonreclame vast waarmee motels en wegrestaurants klandizie trachtten te lokken. Het werk werd al in 1980 in boekvorm gepubliceerd en staat nu opnieuw in de spotlights.

In dezelfde periode te bewonderen: het spraakmakende polaroidwerk van de uit Duitsland afkomstige internationaal gerenommeerde kunstenaar Ulay. En last but not least Quickscan NL#02 over de stand van zaken in de Nederlandse fotografie. Het museum aan de Rotterdamse Wilhelminakade is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10 tot 5, en op zaterdag en zondag van 11 tot 5.

Lees ook:Nederlands Fotomuseum krijgt archief Toon Michiels
Lees ook:Internationaal Fotofestival Leiden van start
Lees ook:Alexander Rodchenko in Foam
Lees ook:Nederlands Fotomuseum blikt terug op goed jaar
Lees ook:Søren Solkær – ‘SURFACE’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.