COR WAS HIER: Cor Jaring in Huis Marseille

He-She aan het werk, 1966. © Cor Jaring / Stadsarchief Amsterdam

Naast Eddo Hartmann is in Huis Marseille in Amsterdam binnenkort nog een andere reislustige fotograaf te zien. Cor Jaring (1936-2013) was een markante persoonlijkheid die van parttime havenarbeider fulltime fotograaf werd. Dat hij de jaren zestig bewust heeft meegemaakt, is een understatement: Cor en z’n camera stonden altijd vooraan. In Huis Marseille zijn onder meer foto’s te bewonderen van zijn reis naar Japan, toen nog een onbekend land voor de meeste westerlingen, in diezelfde periode. Ook zijn foto’s te zien die Jarings veel jongere collega en bewonderaar Sander Troelstra maakte van de oude meester in zijn laatste levensjaren.

Huis Marseille aan de Keizersgracht is elke dag behalve maandag open van 11 tot 6. Tegelijkertijd stelt het Stadsarchief Amsterdam werk van Jaring uit de jaren zestig en zeventig tentoon, waaronder het beroemde dubbelportret van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton. Ter gelegenheid van beide tentoonstellingen verschijnt tevens het boek COR bij uitgeverij Hannibal.

Update: uit een stuk in de Volkskrant van vrijdag blijkt dat Jarings archief (zonder ‘boze opzet’) ook beelden van een collega bevat.

Lees ook:‘Provo-fotograaf’ Cor Jaring is niet meer
Lees ook:Cor Jaring-tentoonstellingen officieel geopend
Lees ook:Gratis op de foto in Huis Marseille | Amsterdam
Lees ook:Guido Guidi – Veramente
Lees ook:Gallery Talks in Huis Marseille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.