Huis Marseille in teken van de dans

Paolo Porto,’Aquila’-serie, aug-sep 2009. C-print op Hahnemuhle Fine Art Baryta-papier. Met dank aan de fotograaf.

In museum voor fotografie Huis Marseille in Amsterdam gaan vanaf 13 december tot begin maart de voetjes van de (dans)vloer. Op het eerste gezicht lijken stilstaand beeld en dans twee onverenigbare grootheden, maar de tentoongestelde werken bewijzen dat het veel genuanceerder ligt. Er zijn net zoveel verschillende vormen van dansfotografie als van dans zelf: van de sobere close-ups van Xavier Miserachs via de expressieve portretten van Noaya Ikegami tot de barokke, naar het werk van Jeroen Bosch zwemende hoogstpersoonlijke visie van Paolo Porto. En van het bevroren moment van het dansende paartje op straat in Parijs bij de viering van Quatorze Juillet, vereeuwigd door Johan van der Keuken, tot de bewegingsstudies in hyper slow motion van David Michalek. En nog veel en veel meer…

Dancing Light / Let it move you is vanaf 13 december tot 8 maart te zien in het museum aan de Keizersgracht. Er worden ook dansoptredens georganiseerd in samenwerking met de Flamenco Biënnale Nederland. Klik hier voor de openingstijden en meer informatie.

Lees ook:Johan van der Keuken – Beeldverhalen
Lees ook:Prix Italia voor Nederlandse documentaire over Italiaanse fotograaf
Lees ook:Arte e Eleganza – Fashion photography by Gian Paolo Barbieri
Lees ook:Johan & Ik in Amsterdam Museum
Lees ook:Foam heeft goed jaar achter de rug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.