Modern Times in het Rijksmuseum

Het vernieuwde Rijksmuseum heeft meteen een prominente plek ingeruimd voor de relatief jonge kunstvorm fotografie. De tentoonstelling Modern Times. Fotografie in de 20ste eeuw  in de Philipsvleugel omvat meer dan vierhonderd foto’s uit allerlei genres: van modefotografie via documentair tot kunstzinnig naakt. De oudste foto dateert trouwens uit 1887 en de jongste – van Viviane Sassen – uit 2013, dus de twintigste eeuw is niet al te letterlijk genomen. Uiteraard ontbreken nationale en internationale grote namen zoals Ed van der Elsken, Man Ray en Joel Meyerowitz niet.

Bij de fototentoonstelling, die het vervolg vormt op een expositie van 19e eeuwse fotografie in alweer 1996, is ook een catalogus verschenen (de omslagfoto, van schoonspringster Marjorie Gestring, is in 1936 gemaakt door John Gutmann). De tentoonstelling Modern Times loopt t/m 11 januari, en het Rijksmuseum aan de Amsterdamse Museumstraat is dagelijks geopend van 9 tot 5.

Voor de liefhebber die graag het naadje van de kous wil weten, organiseert het Rijksmuseum een drietal lezingen door vakspecialisten op 18 en 25 november en 9 december. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Lees ook:Rijksmuseum krijgt Vincent Mentzel Fonds
Lees ook:Negentiende-eeuwse fotografie in ‘het Rijks’
Lees ook:Abba to Zappa, seventies rock photography
Lees ook:Foam en Fotomuseum Den Haag populair
Lees ook:Luchtfoto’s uit Griekenland in Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.