Vincent van Gogh in Basel

Schilderij Vincent van Gogh

Fotografen kunnen veel leren van kunstschilders. Compositie, de regel van één derde, plaatsing van het hoofdonderwerp, lijnen en nog veel meer.

Het Kunstmuseum Basel toont van 26 april tot en met 27 september 2009 het wereldwijd eerste grote retrospectief van de landschapsschilderijen uit elke creatieve periode van Vincent van Gogh, “Vincent van Gogh – between earth and heaven: the Landscapes”.

Onder de 70 tentoongestelde werken bevinden zich behalve bekende topstukken ook schilderijen die zelden voor het publiek te zien zijn geweest. Voor de unieke tentoonstelling zijn werken uitgeleend door musea uit Europa, de Verenigde Staten en Azië en een deel komt uit privécollecties. Om het werk van Van Gogh in een breder perspectief te plaatsen wordt de expositie aangevuld met 40 meesterwerken van tijdgenoten als Monet, Gauguin en Cézanne afkomstig uit de collectie van het Kunstmuseum Basel.

Van donker naar licht
De expositie laat prachtig de ontwikkeling van Van Gogh zien. De landschappen waarin hij leefde hadden een groot effect op hem en zijn werk. Na de vroege, donkere schilderijen uit de Nederlandse periode werden de kleuren in zijn Parijse tijd lichter en nog intenser toen hij naar Zuid-Frankrijk trok.

Museumbezoek/arrangement
Tickets voor de Van Gogh-tentoonstelling zijn online of telefonisch in de voorverkoop te bestellen, met of zonder rondleiding. Verder aan de kassa van het museum en in de grote filialen van het Zwitserse warenhuis Manor. Er is tevens een RailAway trein-toegangsbiljet binnen Zwitserland te boeken en Basel Tourismus heeft complete hotelarrangementen inclusief toengangskaartje vanaf ca. 67 euro. Het Kunstmuseum Basel heeft tijdens de Van Gogh-expositie verlengde openingstijden: dinsdag t/m zondag van 09.00 – 19.00 uur. Timeslots op elk heel uur tot 17.00 uur.

Meer informatie
Naar Basel: rechtstreeks vanuit Nederland met ICE-dagtrein of CNL-nachttrein (www.nshispeed.nl) of met Swiss International Air Lines (www.swiss.com)
Kunstmuseum Basel, St. Alban-Graben 16, CH – 4010 Basel, telefoon +41 (0)61 206 62 62, www.kunstmuseumbasel.ch
www.vangogh.ch
www.basel.com

Lees ook:Expositie Uwe Kempen: erotiek in beeld
Lees ook:Andres Serrano – Revealing Reality
Lees ook:Vincent Mentzel gastcurator Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Foto’s van Lisa Holden & Jefferson Hayman bij Galerie Eduard Planting
Lees ook:Werk van nieuw fototalent in Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.