Toch vergoeding voor familie gesneuvelde fotograaf?

Volgens Villamedia heeft persbureau Reuters de nabestaanden van freelancefotograaf Molhem Barakat ruim 100.000 dollar betaald als compensatie. Barakat werd doodgeschoten terwijl hij in Syrië voor Reuters aan het werk was. Hij zou geen adequate training of bescherming hebben gekregen, en bovendien was hij behalve kostwinner ook minderjarig. Of het verhaal klopt, valt moeilijk na te gaan, want Villamedia heeft het naar eigen zeggen van derden. Reuters wil niks zeggen om precedentwerking te voorkomen, en de familie van de gesneuvelde fotograaf zou om diezelfde reden een spreekverbod zijn opgelegd.

Lees ook:Flickr trekt boetekleed aan wegens licentiemisbruik
Lees ook:Politie niet meer ‘beste vriend’ van de persfotograaf
Lees ook:2014 rampjaar voor (foto)journalisten
Lees ook:Zilveren Camera: Koninginnedag natuurlijk
Lees ook:Magnum trekt steun van buitenaf aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.