Nieuws van het fotografenfront

De Nederlandse persfotograaf Jeroen Oerlemans is weer aan het werk, nadat hij van de zomer door een groep radicale moslims werd ontvoerd in Syrië. Zijn ‘in beslag genomen’ apparatuur heeft hij helaas niet terug, maar Nikon heeft hem leenapparatuur ter beschikking gesteld. De NOS zond een radio-interview met Oerlemans uit.

Het Steenbergen Stipendium werd dit jaar toegekend aan de jonge fotografe Ola Lanko voor haar project Required Reading. De foto’s van alle genomineerden hangen tot eind oktober in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

En de Nederlandse kunstfotograaf Peter Day is met de afgebeelde foto Making small talk with Baudelaire 11 uitverkoren om deel te nemen aan de prestigieuze Art of Photography Show in San Diego (vanaf 29 sept). Uitverkoren is het juiste woord, want de expositie biedt slechts plaats aan 200 van de maar liefst 17.000 inzendingen uit 77 landen.

Lees ook:Nederlands Fotomuseum krijgt vintageprints Peter Martens
Lees ook:Vincent Mentzel gastcurator Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Steenbergen Stipendium 2017 voor Eline Benjaminsen
Lees ook:Persfotograaf Jeroen Oerlemans omgekomen
Lees ook:Steenbergen Stipendium 2014 naar Olya Oleinic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.