Foodfotografie voor culinaire fotografen in spe

Of werkelijk iedereen kan koken, zoals het in de film Ratatouille heet, is een voorwerp van discussie. Zeker is dat zelf in de keuken staan populairder is dan ooit. Op televisie struikel je over de kookprogramma’s, en zo bezien is het verwonderlijk dat foodfotografie niet méér in de belangstelling staat. Immers: die prachtige plaatjes in kookboeken en tijdschriften komen niet vanzelf tot stand.

In het in eigen beheer uitgegeven boek Foodfotografie gunt Martijn Smit je letterlijk een kijkje in de keuken. Martijn (1968) is zowel een specialist op het gebied van de haute cuisine als op dat van de culinaire fotografie, en die combinatie is natuurlijk een succesrecept. Naast werk in opdracht onder de vlag van zijn bedrijf Culishots verzorgt hij ook workshops. Zijn uiteraard rijk geïllustreerde boek Foodfotografie gaat in op alle ins en outs, zodat je al gauw ook zulke zintuigstrelende plaatjes kunt produceren. Het boek kost € 34,95 inclusief verzendkosten en is te bestellen via de Culishots-website.

Lees ook:Fotoreis om van te smullen
Lees ook:De fijne kneepjes van foodfotografie
Lees ook:FOOD PORTRAITS van Marie Cécile Thijs in boekvorm
Lees ook:Sluitertijd in Naturalis
Lees ook:FOOD PORTRAITS by Marie Cécile Thijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.