Jan Stel – Manmade / no human

Jan Stel – Le Gazomètre 06. Courtesy Eduard Planting Gallery

Liefhebbers van de betere urbex-fotografie die het niet voornamelijk moet hebben van kunstmatige HDR-kleurtjes, kunnen binnenkort terecht bij Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Van 24 september tot en met 5 november is daar de tentoonstelling Manmade / no human te zien van de Nederlandse kunstfotograaf Jan Stel.

Jan Stel (1970) is autodidact. Zijn werk is al diverse malen bekroond. Manmade / no human draait om de schoonheid van het verval, om de vergane glorie van het verleden: locaties die ooit bruisden van leven en nu aan hun lot overgelaten zijn. Stel is al zo’n twintig jaar met dit project bezig.

Tegelijk met de tentoonstelling verschijnt ook een gelijknamig fotoboek. Daarvoor loopt momenteel nog een financieringsproject op Voordekunst.nl, dus wie een steentje wil bijdragen aan de realisering, is welkom! Eduard Planting Gallery aan de Eerste Bloemdwarsstraat is geopend op woensdag t/m zaterdag van één tot zes.

Lees ook:Jan Stel – Abandoned & Forgotten
Lees ook:The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:Robby Bolleyn – Under a dark sky
Lees ook:Past & Present Highlights – Marie Cécile Thijs
Lees ook:Micky Hoogendijk exposeert op KunstRAI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.