Onbekend werk Capa uitgegeven

Robert Capa (1913-1954) is misschien wel de beroemdste oorlogsfotograaf aller tijden. Na achtereenvolgens zijn geboorteland Hongarije en het nazistische Duitsland te zijn ontvlucht, werd hij bekend met zijn foto’s van de Spaanse Burgeroorlog. Tijdens de landing op D-Day bevond hij zich in de voorste linies. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog richtte hij met een aantal andere fotografen Magnum Photos op. Hij stierf in het harnas: aan het werk in Indochina stapte hij op een landmijn.

Het Rijksmuseum heeft onlangs een aantal onbekende foto’s van Capa ontdekt, die hij maakte toen hij eind jaren dertig samen met filmer Joris Ivens een reis maakte naar China. Deze foto’s zijn nu in boekvorm uitgegeven, en deze ‘blik achter de schermen’ haalde vanavond zelfs het journaal. Voor meer informatie of om het boek te bestellen, kun je hier terecht.

Lees ook:Capa in Rotterdam
Lees ook:Rijksmuseum krijgt Vincent Mentzel Fonds
Lees ook:Capa: daar MOET je naar kijken
Lees ook:Tip van de week: meer is soms écht meer
Lees ook:In het voetspoor van Darwin

Eén reactie op “Onbekend werk Capa uitgegeven

  1. Elise Friedmann

    Interessante serie blogjes over Capa! de moeite van het verspreiden waard @platformwo2

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.