iPad mini: ei van Columbus voor fotografen?

‘Every inch an iPad’, kopt Apple olijk bij de introductie van de nieuwe iPad mini. Met z’n scherm van net geen 8 inch in diameter is de nieuweling inderdaad een flink stuk kleiner, maar ook – letterlijk – een flink stuk handzamer, en nog niet half zo zwaar. Qua geheugencapaciteit heb je niet te klagen in vergelijking met de grote iPad, en de ingebouwde camera’s aan voor- en achterzijde kunnen hetzelfde. Maar fotografen die hun iPad willen gebruiken als portfolio, moeten wel de afweging maken of ze het zonder het speciale Retina-scherm met ultrahoge resolutie van de nieuwe iPad ’4′, die tweemaal zo snel als zijn voorganger is, kunnen stellen. De iPad mini heeft ‘gewoon’ een resolutie van 1024 bij 768 pixels, net als de iPad 2. Maar omdat het scherm wat kleiner is, lijkt het beeld tóch een tikje scherper. De iPad mini is vanaf eind deze week te bestellen voor een vanaf-prijs van 329 euro.

Lees ook:iPad 2 met twéé camera’s
Lees ook:Nieuwe iMacs: Retina-scherm (bijna) standaard
Lees ook:Sigma doet telezoom in sale
Lees ook:Fujifilm X-E2: snellere AF en groter scherm
Lees ook:iPad 3: volwaardige camera en superscherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.