Nieuwe Leica D-Lux en X

Ook Leica doet natuurlijk een duit in het Photokina-zakje. Tot de nieuwe producten behoren de D-Lux edelcompactcamera en de Leica X. De D-Lux beschikt over een relatief grote sensor van Four Thirds-formaat, gekoppeld aan een lichtsterk zoomobjectief (omgerekend 24-75 mm F 1,7 – F 2,8). Naast een (niet verstelbaar) scherm heeft de Leica D-Lux ook een elektronische zoeker van hoge kwaliteit en Wi-Fi. Liefhebbers zullen tot november geduld moeten hebben. De nieuwe Leica X (type 113) onderscheidt zich van het eerdere X2-model door een lichtsterkere (F 1,7) 23 mm groothoeklens, in full-frame terminologie een 35 mm reportagegroothoek.

Lees ook:Lichtsterke Leica-reportagegroothoek voor MFT
Lees ook:Groothoeklens van vijf mille…
Lees ook:Lichtsterke standaardlens voor Leica T
Lees ook:Pannenkoek en motorzoom van Sony
Lees ook:Tamron groothoek- en standaardlens met beeldstabilisatie

Eén reactie op “Nieuwe Leica D-Lux en X

  1. Anita

    Mooie camera, vooral de rode stip!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.