Panasonic-superzoomcamera met grote sensor

Na Nikon, Sony en Samsung heeft nu ook Panasonic de 1 inch sensor ontdekt: kleiner dan die van de modale spiegelreflex of systeemcamera, maar groter dan die van een compactcamera. De Lumix DMC-FZ1000 koppelt deze 20-megapixelsensor aan een (omgerekend) 25-400 mm Leica-zoomobjectief met een lichtsterkte van F 2,8 tot F 4. Behalve over een voor een bridgecamera ongewoon hoge beeldkwaliteit beschikt de FZ1000 over een snel hybride autofocussysteem, een elektronische oled-zoeker met hoge resolutie, een in alle richtingen verstelbaar scherm, Wi-Fi/NFC én 4K-video! De Panasonic Lumix DMC-FZ1000 wordt eind volgende maand verkrijgbaar. De exacte Europese prijs is nog niet bekend, maar die zal (ruim) onder de 1000 euro komen te liggen.

Lees ook:Panasonic Lumix GX9: hightech voor modale prijs
Lees ook:Panasonic G7: 4K-video voor iedereen
Lees ook:Panasonic GH4: filmen in 4K
Lees ook:Panasonic Traveller Zoom met 1 inch sensor
Lees ook:Panasonic G9 legt lat opnieuw hoger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.