Hasselblad Stellar: the sky is the limit?

Bij Hasselblad krijgen ze kennelijk maar niet genoeg van het pimpen van oudere Sony-cameramodellen. Na de op de NEX-7 systeemcamera gebaseerde Lunar kondigt het Zweedse middenformaatmerk nu de Stellar aan. Dit is in wezen de Sony RX100 edelcompact in een exclusief jasje – meerdere jasjes zelfs. Maar Sony heeft inmiddels de RX100 II in de strijd geworpen: met een nieuwe sensor, een accessoireschoen, Wi-Fi plus een verstelbaar scherm. Zeker is dat de Hasselblad Stellar (beduidend) meer gaat kosten dan z’n jongere broertje. Wat onder cynici allerlei vragen oproept over de relatie tussen de astronomische benamingen en de prijs.

Lees ook:Hasselblad wil af van Lunar en Stellar
Lees ook:Hasselblad komt (toch) met de Stellar II
Lees ook:Driemaal de slechtste camera op rij
Lees ook:Hasselblad Lusso: de nieuwe kleren van de oude A7R
Lees ook:Sony pakt uit met nieuwe NEX en full-frame compact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.