Olympus XZ-10: elitecompact voor lagere prijs

De Olympus XZ-2 kreeg zojuist gezelschap van een goedkoper broertje. Ook de Stylus XZ-10 is een volledig met de hand instelbare ‘elitecompact’ met een 12-megapixelsensor, een lichtsterk objectief, een raw-formaatoptie plus een aanraakscherm. Grootste verschillen met de XZ-2 zijn de wat kleinere sensor (1/2,3 in plaats van 1/1,7 inch), het niet-verstelbare scherm en het ontbreken van een flits/accessoireschoen. Ook het zoomobjectief is iets minder lichtsterk in de telestand (F 2,7 ipv F 2,5), maar daar staat tegenover dat het zoombereik omgerekend naar full-frame 26 tot 130 in plaats van 28 tot 112 mm bedraagt. Verder is het toestelletje wat kleiner en lichter, en uiteraard goedkoper: de introductieprijs bedraagt geen 549 maar 399 euro. De XZ-10 wordt eind maart in drie kleuren leverbaar. De XZ-2 wordt behalve in zwart binnenkort ook verkrijgbaar in wit.

Lees ook:Afgeslankte Nikon-superzoom voor APS-C
Lees ook:Goedkope(re) groothoekzooms van Canon
Lees ook:Pentax XG-1: veel zoom voor je geld
Lees ook:Superteles voor Micro Four Thirds
Lees ook:Fujifilm X-A1: conventionele sensor, lage prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.