Tamron zet nieuw zoomrecord neer

Bij bridgecamera’s is een zoombereik van 20, 30 of zelfs 50x de gewoonste zaak van de wereld, maar bij spiegelreflex- en systeemcamera’s (nog) niet. In elk geval maakt Tamron, pionier van de ‘superzoom’, de achterstand weer wat kleiner met Model B028, steno voor de 18-400 mm F 3,5-6,3 Di II VC HLD. Aangezien dit objectief is bedoeld voor APS-C-reflexen van Canon of Nikon, komt het bereik overeen met dat van een 27-600 mm op full-frame.

Ruim 22x zoom is niet niks, en bovendien zijn er beeldstabilisatie en een HLD-scherpstelmotor aan boord, plus compatibiliteit met Tamron’s TAP-in Console voor firmware-updates en dergelijke en ook bij de Nikon-versie een elektromagnetisch diafragma. Toch is deze spatwaterdichte superzoomlens maar iets meer dan 12 centimeter lang en ruim 700 gram zwaar. Verkrijgbaar vanaf juli; de Nederlandse adviesprijs bedraagt 749 euro.

Lees ook:Nieuwe Tamron-tele- en groothoekzoom
Lees ook:Tamron 150-600 mm op alle fronten verbeterd
Lees ook:Gestabiliseerde tele en macrolens van Tamron
Lees ook:Tamron-telezoom voor full-frame en APS-C
Lees ook:Firmware-updates voor Metz- en Nissin-flitsers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.