Groothoeklens met oogstrelende bokeh

Bij Meyer Optik Görlitz hebben ze weer eens een optisch juweeltje met een navenant prijskaartje op stapel staan. De Lydith 30 mm F 3,5 is een matige groothoek die zoals gebruikelijk helemaal met de hand moet worden ingesteld, en verkrijgbaar is met diverse vattingen. Echt supercompact en superlicht is-ie niet, maar de optische constructie met twaalf diafragmalamellen belooft een fabelachtige bokeh – vaak niet het fort van groothoeken. Met een kortste instelafstand van 16 centimeter kun je er ook fraaie close-ups mee maken.

Eveneens zoals gebruikelijk wordt de opstartfase gefinancierd met een Kickstarter-project, en het benodigde geld is al lang voor de sluitingsdatum ruimschoots binnen. Daar staat tegenover dat de goedkoopste opties al weg zijn, maar momenteel is dit Duitse kleinood vanaf 699 dollar zu haben.

Lees ook:Heruitgave honderd jaar oude portretlens
Lees ook:Komt analoog fotoblad in wording van de grond?
Lees ook:Portrettele in ZEISS Loxia-serie
Lees ook:Tip van de week: afbeeldingsmaatstaf
Lees ook:Holga-camera gaat digitaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.