Twee nieuwe Sony-groothoekzooms met E-vatting

Voor wie het graag breed ziet, brengt Sony twee nieuwe groothookzooms voor full-framecamera’s met E-vatting, zoals de Sony A7 en A9, uit. De hiernaast afgebeelde SEL1224G is Sony’s meest groothoekige objectief tot op heden, met een zoombereik van 12 tot 24 mm en een constante lichtsterkte van F 4. Speciale glassoorten zorgen voor een optimale beeldkwaliteit, en een DDSSM-motor voor een snelle en stille AF. Het weerbestendige objectief weegt slechts 566 gram en wordt leverbaar in juli voor ongeveer 2000 euro.

De SEL1635GM is een lichtsterke groothoekzoom in de G Master-serie, met een zoombereik van 16 tot 35 mm en een vaste lichtsterkte van F 2,8. Ook hier speciaal glas, een snelle en stille AF en een weerbestendige constructie. Een elfbladig diafragma zorgt voor een mooie bokeh (een heikel punt bij groothoeklenzen), terwijl een fluorcoating de frontlens beschermt. Leverbaar vanaf augustus voor plusminus 2700 euro.

Lees ook:Drie nieuwe Nikon-groothoeklenzen
Lees ook:Goedkope(re) groothoekzooms van Canon
Lees ook:Nieuwe Sony 18-135 mm voor APS-C
Lees ook:Groothoekzoom voor Fujifilm X-camera’s
Lees ook:Spatwaterdichte zoom voor Fujifilm X-T1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.