Modulair lenssysteem van Lomography.com

Lomography.com strikes again, ditmaal met een modulair lenssysteem, Neptune genaamd. Het idee is simpel: je hebt een vaste ‘lensbasis’ die op je camerabody gaat plus een verwisselbare frontlensgroep. Zo’n systeem kan compacter en lichter zijn dan drie aparte objectieven, en uiteraard ook goedkoper. De verschillende combinaties leveren drie verschillende brandpuntsafstanden op: een 35 mm F 3,5, een 50 mm F 2,8 en een 80 mm F4. In de toekomst komen er nog verdere uitbreidingen. Het diafragmamechanisme bevindt zich in de basisunit, maar je kunt ook insteekdiafragma’s gebruiken voor een bijzondere bokeh. Het ontwerp is gebaseerd op een uitvinding van de negentiende-eeuwse Franse lenzenslijper Charles Chevalier, die nog met oerfotograaf Louis Daguerre heeft samengewerkt, maar Lomography.com hamert erop dat de optische kwaliteit absoluut state of the art is.

Het Neptune Convertible Art Lens System wordt verkrijgbaar met Canon EF-, Nikon F- en Pentax K-vatting in zilver of zwart, en is via adapters ook aan te sluiten op diverse systeemcamera’s. T.z.t. moet het complete systeem zo’n 1000 euro gaan kosten, maar aangezien Lomography.com de startfase financiert via een Kickstarter-project, zijn er voor vroege vogels kortingen tot wel 45 procent te halen. Mits je er bijtijds bij bent, want de benodigde 100.000 dollar is al bijna binnen!

Lees ook:Supergroothoek voor Neptune Art Lens-systeem
Lees ook:Legendarische Petzval-lens herleeft
Lees ook:Fotonieuws en -nieuwtjes van afgelopen week
Lees ook:Back to the USSR met Jupiter 3+
Lees ook:Twee teles en groothoekzoom van Sigma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.