Eerste testresultaten Fujifilm GFX 50S

De Fujifilm GFX 50S middenformaatcamera wordt zoetjesaan leverbaar, en de camera lijkt al bij voorbaat een verkoopsucces. De eerste testresultaten zijn dan ook veelbelovend. Imaging Resource heeft de GFX 50S op z’n vaste testopstelling losgelaten, en de resultaten vergeleken met die van de Pentax 645Z (zelfde 50-megapixelsensor), Canon EOS 5DS R (full-frame, 50 mp) en Sony A7R II (full-frame, 42 mp). De voorlopige uitkomst is dat de Fujifilm de concurrentie bij lage ISO-waarden verslaat op scherpte en detailweergave, en bij hogere ISO-waarden ver achter zich laat qua hoeveelheid ruis. Onze voorspelling: middenformaat wordt het nieuwe full-frame!

Lees ook:Tip van de week: ‘Extended ISO’
Lees ook:Tip van de week: ruis voorkomen, ruis genezen
Lees ook:Tip van de week: hoge ISO
Lees ook:Tip van de week: ruisonderdrukking
Lees ook:Full-frame systeemcamera’s van Sony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.