2016 ‘rampjaar’ voor camera-industrie

Ook al draait de wereldeconomie weer op volle toeren, in de camera-industrie wil het nog niet echt vlotten. De CIPA (Camera & Imaging Products Association) heeft zojuist de laatste cijfers gepubliceerd. Vorig jaar daalde het totaalaantal verscheepte camera’s met bijna een derde tot ruim 24 miljoen apparaten. Ter vergelijking: tien jaar geleden waren dat er viermaal zoveel. Weliswaar nam het aandeel camera’s met verwisselbare lenzen (spiegelreflexen en systeemcamera’s) relatief toe tot bijna de helft van het totaal, toch was ook hier een teruggang te zien in absolute aantallen.

Niet alleen de concurrentie van de smartphone speelt camerabouwers parten, maar ook productietekorten als gevolg van de aardbeving in april. Voor dit jaar ziet de CIPA daarom iets betere vooruitzichten, al verwacht men nog steeds een bescheiden daling van de totale verkoopcijfers, met name in het compactcamerasegment.

Lees ook:Systeemcamera stoot DSLR van troon in Japan
Lees ook:Voorzichtig herstel cameramarkt houdt aan
Lees ook:Cameramarkt is crisis te boven
Lees ook:Systeemcameraverkopen weer in de lift?
Lees ook:Smartphone rukt verder op op Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.