Nieuwe camera’s en lens van Fujifilm

Zoals verwacht, kondigde Fujifilm vandaag de nieuwste versie van de X100-edelcompactcamera aan. De X100F heeft net als z’n voorgangers een vaste 23 mm F 2 reportagegroothoek (omgerekend 35 mm), maar ditmaal gekoppeld aan de X-Trans CMOS III-sensor met 24 megapixels die we al kennen van de X-Pro2 en X-T2. De befaamde hybride (optische en elektronische) zoeker is verder geperfectioneerd en het AF-systeem moet nog sneller zijn geworden. Dankzij het al van beide eerdergenoemde systeemcamera’s bekende ‘joystickje’ is het selecteren van een scherpstelpunt een eitje. Filmen kan in Full HD. De X100F wordt medio februari leverbaar in zilver of zwart voor 1399 euro.

De X-T20 systeemcamera is het goedkopere broertje van de spraakmakende X-T2. Net als bij z’n voorganger de X-T10 doet de hoekige vormgeving een beetje denken aan een analoge Russische spiegelreflex, maar onderhuids is alles up-to-date: 24-megapixelsensor (X-Trans CMOS III), hi-res elektronische zoeker en zelfs 4K-video. Het pientere pookje voor de selectie van het AF-punt ontbreekt, maar de X-T20 heeft wel een kantelbaar aanraakscherm. Natuurlijk zijn er ook verschillen met de X-T2: zo heeft de X-T20 geen weerbestendige body en maar één sleuf voor een geheugenkaart. Maar verder heel veel X-T2-techniek voor bijna de helft van de prijs: de Fujifilm X-T20, die medio volgende maand leverbaar wordt, gaat in zilver of zwart 899 euro kosten.

Verder kondigde Fujifilm nog een korte portrettele aan. De Fujinon XF 50 mm F 2 R WR past in dezelfde lijn als de eerdere 35 mm F 2 en 23 mm F 2, en is eveneens weerbestendig. Instelbaar tot 39 centimeter, slechts 200 gram ‘zwaar’, en volgende maand verkrijgbaar voor 499 euro.

Lees ook:Fujifilm X-Pro2, X-E2S en X70
Lees ook:Fujifilm X-T2 met 24 megapixels en 4K
Lees ook:Fujifilm X-A3 en 23 mm F 2
Lees ook:Fujifilm X-E1: zelfde sensor, halve prijs
Lees ook:Nieuwe ultrazooms van Olympus en Pentax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.