Superlichtsterke standaardlens van drie mille

Bezitters van een full-frame Sony-systeemcamera die optisch het neusje van de zalm willen, doen er goed aan hun kerstgratificatie nog even in hun zak te houden. Begin januari brengt Meyer Optik Görlitz een nieuwe superlichtsterke standaardlens op de markt: de Nocturnus 50 mm F 0,95 II. Een handmatig scherp te stellen lichtkanon, dat bestaat uit maar liefst tien lenselementen en vijftien diafragmalamellen bevat voor een roomzachte bokeh. Het gewicht bedraagt dan ook bijna zeven ons, en je betaalt er – schrik niet – drieduizend euro voor.

Lees ook:Superlichtsterke standaardlens van Samyang
Lees ook:Zeiss Otus: lichtsterke standaardlens voor happy few
Lees ook:Gratis monopod voor nieuwe Focus-abonnees
Lees ook:Ultralichtsterke portrettele van Nikon
Lees ook:Lichtsterke Pentax-standaardzoom voor full-frame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.