2x lichtsterke supergroothoek van Laowa

Het wordt een beetje eentonig, maar ook de Chinese objectievenbouwer Venus Optics brengt twee lichtsterke supergroothoeken met manual focus uit. De Laowa 15 mm F 2 FE Zero-D (voor ‘zero distortion’ - minimale vervorming dus) is de meest lichtsterke lens in z’n soort, en speciaal ontworpen voor de Sony A7-serie full-frame systeemcamera’s. De Laowa 7,5 mm F 2 MFT is het kleine broertje voor de systeemcamera’s van Panasonic en Olympus, met per saldo eenzelfde beeldhoek, en een gewicht van slechts 170 gram – volgens de maker ideaal voor gebruik onder een drone. Ook deze objectieven hebben naast een brede scherpstelring een scherptediepteschaal en een diafragmaring. De prijzen hangen nog even in de lucht.

Lees ook:Lichtsterke Leica-reportagegroothoek voor MFT
Lees ook:Lichtsterke groothoek voor Fujifilm-systeemcamera’s
Lees ook:Lichtsterke standaardzoom voor Fujifilm X
Lees ook:Compacte superzoom voor Micro Four Thirds
Lees ook:Twee nieuwe lichtkanonnen van Olympus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.