Ultralichtsterke portrettele van Nikon

De Nikon 105 mm F 2,5 was in zijn dagen een begrip onder reportage- en portretfotografen. Vandaag lanceert Nikon een ultralichtsterke nieuwe versie van deze klassieker: de AF-S Nikkor 105 mm F 1,4E ED: ruim anderhalve stop lichtsterker dan z’n voorganger. De ‘E’ achter de grootste diafragmawaarde geeft aan dat dit objectief, net als veel andere nieuwe Nikkor-lenzen, over een elektromagnetisch diafragma beschikt, en het ‘ED’ staat voor speciaal glas met extra lage kleurschifting (‘dispersie’). Uiteraard ontbreken ook Nano Crystal-coating en een snelle SWM-autofocusmotor niet. Een speciale optische constructie moet garant staan voor een oogstrelende onscherpteweergave (bokeh) en de kortste instelafstand bedraagt 1 meter. Met een gewicht van bijna een kilo is dit lichtkanon voor full-frame een zware jongen, en de adviesprijs van ruim 2450 euro is aan de maat. Verkrijgbaar vanaf eind augustus.

Lees ook:Nikkor 80-400 mm krijgt opknapbeurt
Lees ook:PENTAX-D FA MACRO 100mm F2.8 WR : optiek voor veeleisende outdoor macro-fotograaf
Lees ook:Professionele 70-200 van Nikkor
Lees ook:Spatwaterdichte zoom voor Fujifilm X-T1
Lees ook:Trimagon 95 mm: portretlens in hogere prijsklasse

Eén reactie op “Ultralichtsterke portrettele van Nikon

  1. Marlies

    Ben met name benieuwd hoe het er uit zal zien na ontwikkeling van de foto. Moet bij extra kwalitieit toch zichtbaar gemaakt kunnen worden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.