Trimagon 95 mm: portretlens in hogere prijsklasse

Met hun spartaanse maar prijzige oldskool-objectieven heeft het uit de dood opgestane merk Meyer Optik Görlitz een gat in de markt ontdekt. Laatste loot aan de stam: een Trimagon 95 mm F 2,6 portretobjectief. Met een speciale coating tegen ongewenste reflecties en maar liefst 15 diafragmalamellen voor een fraaie bokeh. Aan de andere kant is de optische constructie een simpel drielenzertje van het ‘triplet’-type, en dan lijkt een prijs van 1699 euro wel heel erg hoog. Voor hetzelfde geld heb je een originele Nikon 85 mm F 1,4 of – als je van helemaal manual houdt – een Carl Zeiss Milvus 100 mm F 2,0 Macro. Ik zou het eerlijk gezegd wel weten… Enfin: voor de ware liefhebber zou de Meyer Optik Görlitz Trimagon 95 mm F 2,6 rond deze tijd (maar dat kennen we onderhand…) leverbaar moeten worden met in eerste instantie Nikon- of Canon-bajonet.

Lees ook:ZEISS-groothoeklens voor fijnproevers
Lees ook:Zes nieuwe Zeiss-lenzen voor full-frame
Lees ook:ZEISS Milvus 35 mm F 1,4 komt naast F2-versie
Lees ook:Spotgoedkope portrettele van Yongnuo
Lees ook:Trioplan Titanium en Golden Eye: kunst of kitsch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.