Superlichtsterke telezoom van Sigma

Het zat eraan te komen dat Sigma na de recordbrekende 18-35 mm F 1,8 groothoekzoom met iets soortgelijks in het telebereik zou komen. De 50-100 mm F 1,8 DC HSM Art wordt leverbaar met vattingen voor APS-C-camera’s van Canon, Nikon en Sigma en beschikt over speciale glassoorten (FLD en SLD) voor een zo hoog mogelijke optische kwaliteit. Omgerekend naar full-frame is het zoombereik 75 tot 150 mm, en de kortste instelafstand is 95 centimeter. Gezien het forse gewicht van zo’n anderhalve kilo is de statiefgondel geen overbodige luxe. Levertermijn en prijs zijn nog niet bekend, maar we gokken op zo’n 1200-1250 euro.

De Sigma 30 mm F 1,4 DC DN Contemporary is een betaalbare lichtsterke standaardlens met snelle AF-stappenmotor voor Sony APS-C-camera’s met E-vatting en Micro Four Thirds. De effectieve brandpuntsafstand bedraagt omgerekend 45 respectievelijk 60 mm, de kortste instelafstand 30 cm. Dit objectief gaat vermoedelijk een kleine 400 euro kosten.

Sigma kondigt ook een tweetal Quattro-systeemcamera’s met verwisselbaar objectief aan – de sd Quattro met een APS-C-sensor met 39 megapixels en de sd Quattro H met een grotere APS-H-sensor met 51 megapixels.

Lees ook:Lichtsterke Sigma-groothoek voor Sony-camera’s
Lees ook:Sigma steekt DP-lijn in een nieuw jasje
Lees ook:Sony macrolens voor full-frame
Lees ook:Tamron-telezoom voor full-frame en APS-C
Lees ook:Superzoom voor Micro Four Thirds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.