Zeiss-objectieven voor Sony A7-serie

Voor de Sony full-frame systeemcamera’s zoals de A7R brengt het topmerk Zeiss een tweetal objectieven uit onder de naam Loxia: een 35 mm F 2 reportagegroothoek en een 50 mm F 2 standaardlens. Beide objectieven hebben een brede scherpstelring (AF ontbreekt) en een diafragmaring die naar wens wel of niet op waarden kan inklikken (een traploos diafragma is handig bij filmen). Uiteraard zijn de optische en de mechanische uitvoering zoals je van Zeiss mag verwachten. Beide objectieven worden in de loop van het najaar leverbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 849 (Loxia 50 mm) en 1149 (Loxia 35 mm) euro.

Lees ook:Portrettele in ZEISS Loxia-serie
Lees ook:Nieuwe ZEISS-groothoek en Tamron-teaser
Lees ook:ZEISS Milvus 35 mm F 1,4 komt naast F2-versie
Lees ook:Zeiss Loxia 21 mm F 2,8 voor Sony A7-serie
Lees ook:Standaardlens en telezoom voor Sony E-camera’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.