Spatwaterdichte zoom voor Fujifilm X-T1

Speciaal voor de X-T1 (maar hij past natuurlijk ook op andere Fujifilm-systeemcamera’s) brengt Fujifilm z’n eerste spatwaterdichte objectief op de markt. De XF 18-135 mm F 3,5-5,6 R LM OIS WR – een hele mondvol – heeft omgerekend naar full-frame een bereik van 27 tot ruim 200 mm. Speciaal glas en een nieuwe coating moeten borg staan voor een hoge beeldkwaliteit, terwijl een geperfectioneerde beeldstabilisatie maar liefst vijf stops winst moet geven bij opnamen uit de hand. Ook present zijn een snelle maar stille inwendige scherpstelling en een speciale ‘ontluchter’ om te voorkomen dat de afgedichte constructie problemen bij het zoomen geeft. De Fujifilm XF 18-135 mm allround-zoom gaat 799 euro kosten en komt volgende maand op de markt.

Lees ook:Groothoekzoom voor Fujifilm X-camera’s
Lees ook:Professionele 70-200 van Nikkor
Lees ook:Twee nieuwe Sony-groothoekzooms met E-vatting
Lees ook:Nieuwe Sony 18-135 mm voor APS-C
Lees ook:Tip van de week: de ins & outs van beeldstabilisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.