Tokina komt met gestabiliseerde telezoom

Bij lenzenbouwer Tokina bleef het de afgelopen jaren relatief stil, terwijl concurrenten Tamron en Sigma volop aan de weg timmerden. Maar nu kondigt het merk dan z’n eerste objectief met beeldstabilisatie aan: een 70-200 mm F 4 telezoom voor full-frame. Op APS-C kan natuurlijk ook – dan wordt het een 105-300 mm.

De AT-X 70-200 mm F4 PRO FX VCM-S, zoals het beestje voluit heet, wordt in eerste instantie leverbaar met Nikon-vatting. Of het objectief ook naar Europa komt, is nog niet duidelijk, maar in Japan gaat hij 150.000 yen kosten. Da’s omgerekend ruim 1000 euro, en dat lijkt ons wat veel.

Lees ook:Tamron 100-400 mm lichtste in z’n soort
Lees ook:Samyang supergroothoek voor full-frame
Lees ook:Tamron viert 60e verjaardag met 70-300 mm
Lees ook:Sony QX1: smartphone krijgt APS-C-sensor en verwisselbare lens
Lees ook:Superlichtsterke telezoom van Sigma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.