Lichtsterke Leica-reportagegroothoek voor MFT

Panasonic brengt onder de Leica-vlag een nieuwe lichtsterke reportagegroothoek voor de Micro Four Thirds-systeemcamera’s van Panasonic en Olympus uit. De Leica DG Summilux 15 mm F 1,7 Asph. heeft omgerekend naar full-frame een brandpuntsafstand van 30 mm. Een speciale AF-motor zorgt ook bij video voor een snelle en stille scherpstelling, en de optische kwaliteit moet aan hoge eisen voldoen. Er is – nieuwe trend – een diafragmaring aanwezig, een zonnekap en tasje worden meegeleverd en het gewicht bedraagt ondanks de hoge lichtsterkte en uitvoering in metaal slechts 115 gram. Het objectief wordt in juni leverbaar in zilver of zwart. De prijs is nog niet bekend, maar zal vermoedelijk rond de 500 euro uitkomen.

Lees ook:Lichtsterke reportagegroothoek van Nikon
Lees ook:Lichtsterke portretlens voor Nikon 1
Lees ook:Nieuwe standaardzoom voor Pentax-spiegelreflexen
Lees ook:Lichtsterke groothoek voor Fujifilm-systeemcamera’s
Lees ook:Lichtsterke reportagegroothoek voor MFT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.