Samsung NX30 en superlichtsterke zoom

Met de NX30 geeft Samsung z’n systeemcameralijn een forse boost. Deze opvolger van de NX20 beschikt over hybride AF, waardoor de camera beter uit de voeten kan met bewegende onderwerpen. De burstrate van 9 beelden per seconde draagt daaraan bij. Zowel het scherm als de elektronische zoeker beschikken over een hogere resolutie dan voorheen. Het scherm van de NX30 is een aanraakscherm en niet alleen het scherm, maar ook de zoeker is verstelbaar (de laatste alleen opklapbaar). Verder beschikt de NX30 over Wi-Fi en NFC. Een prijs is nog niet bekend – hopelijk valt de NX30 goedkoper uit dan de prijzige Galaxy NX…

Dat de Koreanen serieuze plannen koesteren met de NX-lijn, blijkt ook uit het feit dat er behalve een nieuwe 16-50 mm kitzoom ook een superlichtsterke variant op stapel staat. De 16-50 mm F 2-2,8 S ED OIS is het eerste objectief in de nieuwe Premium ‘S’ Serie. Behalve beeldstabilisatie en een spatwaterdichte uitvoering heeft het objectief een speciale scherpstelmotor plus bijzondere glassoorten voor een optimale beeldkwaliteit.


 

Lees ook:Samsung Galaxy NX: systeemcamera meets smartphone
Lees ook:Samsung Galaxy Camera 2 nóg socialer
Lees ook:Ook Samsung brengt Android-camera uit
Lees ook:Drie systeemcamera’s van Samsung
Lees ook:Fujifilm X-M1 zoekt aansluiting bij peloton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.