Sigma bouwt lenzen om voor andere camera’s

Wie op een ander cameramerk overstapte, zat tot op heden met een hele serie onbruikbare objectieven. Of die van het cameramerk of van een onafhankelijke objectievenfabrikant waren, maakte daarbij weinig uit. Wisselvattingen zoals de T-vatting of het Tamron Adaptall-systeem gaan niet goed samen met elektronica en AF.

Objectievenbouwer Sigma kondigt met ingang van september een conversieservice voor de eigen objectievenlijn aan, waarbij de bajonetvatting wordt verwisseld en het objectief aan de nieuwe camera wordt aangepast. De operatie kost een week of vier en (afhankelijk van het objectief) 100 tot 300 euro. Naast objectieven voor reflexcamera’s kunnen ook lenzen voor systeemcamera’s omgebouwd worden, maar je kunt een objectief alleen maar met een vatting bestellen waarmee dit objectief al standaard geleverd wordt.

Foto: Sigma 

Lees ook:Tip van de week: lensvattingen
Lees ook:EOS-1D X Mark II belichtingsproblemen met sommige Sigma-objectieven
Lees ook:Twee teles en groothoekzoom van Sigma
Lees ook:Sigma brengt objectieven voor video uit
Lees ook:Compatibiliteitsprobleem Nikon D5300 en Sigma-objectieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.