Telefooncamera’s onder de loep

Steeds meer foto’s (en films) worden niet met een ‘echte’ camera gemaakt, maar met een mobiele telefoon. In pure aantallen opnamen zou de mobiele telefoon dit jaar best eens de traditionele compactcamera kunnen overvleugelen. Daarom heeft sensortester DxOMark besloten om voortaan ook cameratelefoons op de testbank te leggen. In samenwerking met DPReview is hier zelfs een speciale site aan gewijd: Connect.

De testresultaten liegen er niet om: de spraakmakende Nokia 808 PureView met z’n astronomische 41 megapixels laat een high-end compact van vijf jaar terug achter zich (hoewel een prosumer-spiegelreflex met z’n grotere sensor nog steeds beter scoort, ondanks de ‘maar’ 16 megapixels). Op videogebied laat de in ‘Full HD’ opnemende Samsung Galaxy SIII zelfs de betere compactcamera achter zich. Ook de nieuwe iPhone 5 doet het over de gehele linie heel behoorlijk. De iPhone 4S scoort als fotocamera trouwens even hoog, dus puur voor dat doel hoef je geen nieuw model te kopen.

Lees ook:Apple iPhone 7 Plus ziet dubbel
Lees ook:iPhone 5s: lichtsterkere lens, grotere pixels
Lees ook:D5200 nieuwe aanvoerder APS-C-klassement
Lees ook:Blurb gaat op de mobiele toer
Lees ook:Spiegelreflex heeft voordelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.