Twee allround-zooms van Nikon

Bij Nikon staat de teller inmiddels op 70 miljoen geproduceerde verwisselbare objectieven. En dat kunnen er wel eens snel meer worden, want het merk brengt twee nieuwe zooms voor spiegelreflexen uit. De AF-S 24-85 mm F 3,5-4,5 G ED VR is geschikt voor camera’s met een full-framesensor, zoals de nieuwe D800. Ingebouwde beeldstabilisatie en speciaal glas zorgen voor scherpe plaatjes. De lens komt eind deze maand op de markt en moet inclusief zonnekap iets meer dan 600 euro kosten. De AF-S 18-300 mm F 3,5-5,6 G ED VR is bedoeld voor APS-C-camera’s zoals de D3200 en heeft naast z’n enorme zoombereik (omgerekend 27 tot 450 mm) eveneens beeldstabilisatie aan boord, plus een handige zoomvergrendeling en een afdichtring tegen stof en vocht. De adviesprijs bedraagt een kleine 1000 euro (incl. zonnekap), en ook deze superzoom wordt binnen enkele weken leverbaar.

Lees ook:Twee turbocompacts van Canon
Lees ook:Lumix TZ200: veel power in pocketformaat
Lees ook:Canon brengt twee nieuwe edelcompacts uit
Lees ook:Twee nieuwe budget-bridgecamera’s van Canon
Lees ook:Tamron zet nieuw zoomrecord neer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.