Nieuw topmodel in Panasonic G Micro-systeem

Panasonic grijpt de photokina aan om een nieuw model in de Micro Four Thirds EVIL-lijn te introduceren. Ten opzichte van zijn voorganger, de GH1, beschikt de DMC-GH2 over een hogere resolutie (netto 16 megapixels), uitgebreidere videomogelijkheden, snellere autofocus en een groter ISO-bereik (tot 12.800). Het verstelbare scherm is uiteraard gebleven. De camera, die eind november verkrijgbaar moet zijn, krijgt een adviesprijs (body) van een kleine 900 euro.

Ook brengt Panasonic een aantal nieuwe objectieven met Micro Four Thirds-vatting uit, te weten een ‘pancake’ groothoeklens, een supertelezoom met een bereik van 100 tot 300 mm (200-600 mm, omgerekend naar kleinbeeld/’fullframe’) en een speciaal 3D-objectief.

Lees ook:Lichtkanon voor nacht en dag
Lees ook:Panasonic Lumix GH3: systeemcamera voor semiprofs
Lees ook:Panasonic GX8: 20 megapixels en méér
Lees ook:Groothoekzoom en reiscompact van Panasonic
Lees ook:Panasonic gaat voor ultralicht én ultralichtsterk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.