Zoomobjectief 18 – 200 Nikkor

Allround zoom 18 - 200

Bron: Nikon

De lezers van dit weblog weten het: ik ben geen voorstander van objectieven die meer dan drie keer zoomen. Met 100 – 400 mm is de grens wel bereikt, 70 – 200 is beter. En de vaste lens is mijn beste vriend (f/1.4 24 mm). Maar: de markt wil anders, minder sjouwen en toch het complete bereik. Daarom komt Nikon met een 18 – 200 zoom.

Populair, allround DX-formaat objectief met 11,1x zoom. Het objectief is uitgerust met Nikon’s systeem voor vibratiereductie en exclusieve Silent Wave Motor (SWM) en levert fantastische prestaties bij weinig licht. Dit leidt tot stabiele beelden, zowel voor de sensor als voor de zoeker, en een snelle, stille autofocus. Het hoogwaardige optische ontwerp is voorzien van Nikon’s Super Integrated Coating en twee elementen van ED-glas voor een prachtige kleurreproductie en minimale kleurafwijking. Daarbij houdt een praktische zoomvergrendeling het objectief beschermd wanneer het niet in gebruik is. Dit flexibele, alles-in-één objectief biedt veel waar voor uw geld en is ideaal voor allerlei opnamen, van weidse landschappen tot close-ups van ver verwijderde onderwerpen.

Kenmerken

* DX-formaat objectief met 11,1x zoom en een brandpuntsafstand van 18 tot 200 mm (kleinbeeldequivalent: 27-300 mm).
* Vibratiereductiesysteem II (VRII) voor beeldstabilisatie met een normale en een actieve stand. Biedt meer flexibiliteit bij het maken van foto’s uit de hand, terwijl u bovendien sluitertijden tot 4 stops langzamer kunt gebruiken.
* 2 elementen van ED-glas en 3 asferische lenselementen zorgen voor een hoge resolutie en een uitstekend contrast.
* SWM (Silent Wave Motor) voor een snelle en stille autofocus.
* M/A-stand voor razendsnel schakelen tussen autofocus en handmatige scherpstelling.
* Afgerond diafragma met zeven lamellen zorgt dat onscherpe elementen vloeiend overlopen voor natuurlijk uitziende achtergronden.
* Hoogwaardige Nikon Super Integrated Coating (SIC) vermindert beeldschaduwen en lensflare aanzienlijk en staat garant voor een uitstekende kleurreproductie.

Lees ook:Professionele 70-200 van Nikkor
Lees ook:Nieuwe groothoek voor Nikonliefhebbers
Lees ook:Vaste lichtsterke 35 mm van Nikon
Lees ook:Nikkor 80-400 mm krijgt opknapbeurt
Lees ook:Award voor Sigma objectief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.