Fujifilm X-E3: meer power in kleinere verpakking

X-E3_Silver_FrontOblDe Nederlandse pers kreeg gisteren al een voorproefje van het laatste Fujifilm-nieuws, maar we mochten dit vandaag pas wereldkundig maken. Grootste klapper is de X-E3 systeemcamera, die nu ook beschikt over de X-Trans CMOS III-sensor met 24 megapixels en X-Processor Pro uit modellen als de X-T2 en X-T20. Ook kan deze klassieker in het assortiment nu overweg met 4K-video en is de wifiverbinding uitgebreid met bluetooth. In het geruchtencircuit werd gespeculeerd over de vraag of de X-E3 het op de X-Pro2 geïntroduceerde joystickje zou krijgen voor onder andere de keuze van het scherpstelgebied, of toch een aanraakscherm. Het antwoord is simpel: allebei. Desgewenst is het aanraakscherm, of een deel daarvan, ook actief bij gebruik van de elektronische zoeker, die overigens ontleend is aan de X-T20. Hierdoor kon een groot aantal knoppen op de achterkant vervallen. X-E3_Black_BackDoor deze veranderingen én doordat de ingebouwde flitser op de tekentafel werd geschrapt (er zit een los miniflitsertje bij) kon de X-E3 kleiner en lichter worden dan zijn voorganger de X-E2. Verder is de grootste verandering het vernieuwde AF-systeem, dat vooral beter uit de voeten moet kunnen met bewegende onderwerpen. Andere modellen krijgen deze upgrade binnenkort eveneens via een firmware-update.

De X-E3 moet uiterlijk medio oktober leverbaar zijn in zwart of zilver/zwart voor 899 (body) resp. 1299 euro (incl. 18-55 mm). Op het objectievenvlak verschijnt later dit jaar ook een XF F2,8/80 mm macro-objectief van topklasse met beeldstabilisatie, dat eveneens 1299 euro gaat kosten.

Lees ook:Nikon 1 V3: zonder zoeker, met verstelbaar scherm
Lees ook:Panasonic lanceert derde generatie Lumix G
Lees ook:Canon goes Wi-Fi
Lees ook:Nieuwe Epson A3+-fotoprinter voor thuis
Lees ook:Fujifilm X-Pro2, X-E2S en X70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.