Prijzen Fujifilm GF-middenformaatsysteem bekend

Fujifilm heeft de prijzen van de GFX 50S digitale middenformaatcamera en de eerste serie objectieven bekendgemaakt. Aangenomen dat de Nederlandse europrijs de Duitse volgt (zo niet, dan passen we dat t.z.t. aan) gaat de camerabody 7000 euro kosten. Het 63 mm F 2,8 standaardobjectief moet 1600 euro opbrengen, terwijl het prijskaartje van de 32-64 mm F 4 standaardzoom 2500 euro vermeldt. Het 120 mm macro-objectief gaat 2900 euro kosten. Alles moet al eind februari leverbaar zijn.

Ondertussen zijn ook wat meer details over de Fujifilm GFX duidelijk geworden. Zo telt de elektronische zoeker maar liefst 3,7 miljoen beeldpunten, terwijl het 8,1 cm scherm op de achterkant er 2,36 miljoen heeft. Dit scherm is, net als dat van de Hasselblad X1D, een aanraakscherm, en bovendien verstelbaar. Behalve concreet nieuws over de GFX had Fujifilm vanochtend méér te melden – daarop komen we later vandaag terug.

Lees ook:Drie systeemcamera’s van Samsung
Lees ook:Fujifilm X-T1 officieel ‘gelekt’
Lees ook:Nieuwe Fujifilm-compacts voor elke smaak en beurs
Lees ook:Nieuwe camera’s en lens van Fujifilm
Lees ook:Fujifilm X-E1: zelfde sensor, halve prijs

2 reacties op “Prijzen Fujifilm GF-middenformaatsysteem bekend

 1. Ricardo

  Tevens (ook te zien op de Fuji-site) is er de H-adapter beschikbaar voor de Fuji GFX-50 waardoor je alle Fujinon objectieven voor de Hasselblad H -serie kan gebruiken inclusief de centraalsluiter met synchronisatie tot 1/800 seconde.
  De kritiek op Fuji dat het in tegenstelling tot de Hasselblad X1D geen objectieven met centraalsluiter heeft is dan ook gelijk weg

    /   Beantwoorden  / 
 2. Raymond Harper

  Je zult het dan wél zonder automatische scherpstelling moeten stellen, welteverstaan. Ik vind het heel begrijpelijk dat Fujifilm voor een spleetsluiter heeft gekozen, maar de kortste reguliere flitssynchronisatietijd van 1/125 seconde is bij invulflitsen een handicap (in de studio maakt het niet uit). Zo te zien is er ook geen korte-tijdensynchronisatie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.